Nyhedsbreve fra kolonihaveforbundet Kreds 1, Hovedstaden Syd


Kredsen hjælper med klage over ny lokalplan i Tårnby

Tårnby kommune har hen over sommeren arbejdet på at lave en ny lokalplan for kolonihaveområderne Sano, Ringen, Kirkevangen, Kongevang og Blommehaven, Selandia, Nordre Vang, Rågårdskær og Sønderbro. Den blev vedtagen på en kommunalmøde d 28 september.

Lokalplanen skal afløse rigtig gamle deklarationer, som har været gældende i alt for mange år. Så det har virkeligværet velkomment at vi fik nogen nye og mere mordent regler for disse foreninger.

På rigtig mange områder er det en rigtig fin lokalplan som Tårnby Kommune er kommet frem med. Der har også været informationsmøder med bestyrelserne og der har været i høring, over sommeren. Problemet er at det virker som om kommunen slet ikke har læst de høringssvar, der er kommet ind fra bestyrelserne og medlemmerne. For der er en lille række af bestemmelser i lokalplanen som er svære at acceptere. 

Det kan være sig, antallet af p-pladser i foreningerne. Indendørs indretning af visse bygninger. Størrelsen af belægning på haveloddet, som ikke må overstige 10% minus hus og småhuse. og her gælder alle former for belægning, herunder træterrasser, fliser, småsten og flis. Højden på fundament på nye huse som ikke må overstige 30 cm, fra have til færdig gulv nievue. 

Man må slet ikke have hegn eller rækværk i haverne fremover på grund af kolonihaveudtrykket. Så det lille fine hvide rækværk foran kolonihavehuset, som altid har været kendetegner for en kolonihave, er i Tårnby forbudt. Det er kun levne hegn som er tilladt. Det kan være en udfordring hvis man får et lille barn, eller hund man gerne vil holde inde i haven. Det skal i hvert fald planlægges i god tid.

Det kan undres, at Tårnby kommunen vil blander sig i den detalje om brugen af kolonihaverne og kolonihaveudtrykket. De skal jo sikre og laver regler i store træk.

HF Nordre Vang og AF Selandias bestyrelser har henvendt sig hos Kredsen, for at få hjælp med at skrive en klage til kommunen. Kredsen har derfor fået kolonihaveforbundet til at hjælpe med dette arbejde.

David som er jurist for kolonihaveforbundet, inviteret Kredsen og medlemmer fra de bestyrelser, ud til et møde i forbundet, hvor sagen blev gennemgået og lagt et grundlag for en klage.

Klagen er sendt til planklagenævnet som skal kigge på denne klage. Kommunen har også svaret med deres synspunkt.

Vi afventer nu svar fra planklagenævnet

Der er lavet link til de to dokumenter herunder.

Klage_over_Lokalplan_nr._150_-_Tårnby_Kommune_-_endelig_version.pdf

Svar_på_endelig_klage_fra_Kolonihaveforbundets_fremsendt_i_klageportalen_d16_november_2021_1.pdf

 

 Kolonihaveforbundet Kreds 1, Hovedstaden Syd.
Egensevej 25.
2770 Kastrup.
Tlf: 30 31 00 43
30 31 07 94
eller 30 31 55 90

CVR 22126318

.

Det sker i Kreds 1/ Syd

Oktober

  • Okt 11
    Vurderings kursus brush up 11 okt. 2022Tir. 11 Okt, 2022 (16:00 - 20:00)Læs mere om kurset her, hvor du også kan tilmelde dig kurset. https://www.kolonihave-kreds1.dk/index.php/vurderingskurser

Februar

  • Feb 11
    Vurdering "legestue" åbent husLør. 11 Feb, 2023 (10:00 - 14:00)Kredsen og Vurderingsholdet holdt en del kurser i løbet af året. På flere af de kurser høre vi tit om udfordringer når i er ude og vurdere. Derfor vil vi forsøge med at afholde en form for legestue åbent hus, hvor man bare kan møde op og få hjælp. Det kan være alt for at få vurderings systemet til at fungere på computeren , til lokale udfordringer. Der vil være 4 instruktør og medlemmer fra kredsen til stedet på dagen. Dette er gratis tilbud for alle.  Vi håber at i vil tage godt imod dette tilbud og komme med godt humør, og tålmodighed.